.

Gua Sha

"Gua" betekend "schrapen". "Sha" betekend gestagneerde energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten.

Bij deze behandeling word er olie op de huid aangebracht en vervolgens wordt hier oppervlakkig over geschraapt. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen vervolgens plekken op de huid die eruit zien als bloeduitstortingen. Deze kunnen in kleuren varieren van licht tot donker rood. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Gua sha verhelpt onder andere hoofdpijn, migraine, nek -en schouderpijn, RSI, tennisarm, rugpijn, PMS, zenuwpijn en pijn in de heup en knie.

Kruidenbad

Een kruidenbad is een warm water bad van gemiddeld 40° Celsius dat met kruiden is verrijkt. Afhankelijk van de gekozen kruiden werkt het kruidenbad rustgevend en ontspannend, maar ook opwekkend en stimulerend. Door de antiseptische werking kan een kruidenbad heilzaam en revitaliserend zijn. Het kruidige water heeft direct invloed op de huid en indirect op de psyche door inademing van de etherische oliën die vrijkomen.

Alsem Aromatherapie

Natuurlijke en gezonde planten (zoals gember) werken zeer effectief tegen pijnlijke en hardnekkige plekken in gewrichten. Deze planten geleiden de warmte door uw lichaam naar de plekken en verbeteren de situatie. Heeft u vaak nek, rug, knie en gewrichtspijn, vooral als het nat en koud weer is? Probeer dan deze traditionele Chinese therapie. Pijnloos, comfortabel en effectiever dan laesie, diepteweefsel massage en acupunctuur.

Indicaties: 
Mensen met ernstige gewrichtspijn en mensen die gevoelig zijn voor massages

Contra-indicaties:     
Temperatuurgevoelige mensen, menstruatie, extreme vermoeidheid, honger, dronken, zweten, stemmingswisselingen, koorts etc.

 

 
Alsem Aromatherapie (Moxa)

25 min

€ 25

Gua Sha Cupping

15 min

€ 15