.

Hot stone massage

Een Hot stone massage is, zoals het woord al zegt, een massage met "hete" stenen.

Hete stenen moet u feitelijk lezen als warme stenen. De temperatuur van de stenen waarmee de massage gegeven wordt, is rond de 45 graden.

Om de stenen op te warmen, wordt een heather gebruikt. De stenen liggen daarbij in het water. Deze worden ook wel ronde basalt stenen genoemd.

De grootte van de stenen varieert van 2 tot 12 centimeter. Eerst worden er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid, dit kan een neutrale olie of een aromatische olie zijn. De massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige en cirkelvormige strijkringen.

Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) is het mogelijk dieper door te dringen in het spierweefsel, wat de massagebehandeling veel effectiever maakt. Een Hot stone massage draagt hiermee bij aan een positief zelf herstel van het lichaam, het afvoeren van afvalstoffen, het ontgiften van het lichaam, het stimuleren van de organen en het in balans brengen van uw lichaam.

De Hot stone – massage is met name geschikt voor/bij:

·       Spanningen

·       Stress 

·       Spierproblemen

·       Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken) 

·       Slechte doorbloeding

Maar ook voor mensen die willen genieten van de weldaad van een Hot stone massage.  

 

45 minuten    

€ 50           

1 uur

€ 60